Tuesday, April 12, 2016

Kuidas Juta veel pilte töötleb

 Oma eelmises postituses lubasin, et näitan ka IrfanView'ga piltide töötlemist.
Selle programmiga saingi kunagi ammu fototöötluses käe valgeks, sest seal on ju niiiii pallllju igasuguseid huvitavaid funktsioone. Kasutan seda siiani, kui on vaja pilte ühekaupa töödelda, sest see avaneb Picasast kiiremini ja kui asi käpas, siis käib kõik väga kähku. Selle programmiga peab iga töödeldud pildi ükshaaval uuesti ära salvestama ja pööran tähelepanu asjaolule, et kui juhtud kogemata arvuti nooli või hiire rullikut kasutama, siis kerib programm automaatselt kaustasolevaid pilte edasi ning pooleliolevad töötllused ei salvestu, nii et kõike peab siis hakkama uuesti otsast peale tegema.
Aga siin on kõige lihtsamad ja põhilisemad funktsioonid, mida mina armastan kasutada.

1. Esiteks lõikan pildi õigesse suurusesse. Selleks joonista ümber eseme arvutihiirega lihtsalt üks kast. Kui kast on valmis, saad veel selle külgi muuta, kui liigud hiirega peenikesele joonele ja see muutub kaheotsaliseks noolekeseks. Aga ole ettevaatlik, sest kui sa klikid natuke liiga kasti sisse, siis muudab see pildi suuremõõtmeliseks ja kui klikid natuke kastist väljapoole, siis kaob kast lihtsalt ära. 


 2. Kui kast on valmis, vali Edit menüüst "Crop selection (Cut out)" ja ongi lõikamine valmis.
 3. Edasi tasub pilti natuke heledamaks ja kontrastsemaks muuta, nii et vali Image menüüst "Color correction".
4. Mina muudan reeglina vaid "Brightnessi" ja "Contrasti" suuremaks, kuid saab ka värviskaalat jms muuta. Mulle piisab neist kahest täiesti - need "panevad pildil tule põlema" :D
Lõpptulemus on siis selline. Parem kui enne :)
Panen kõige lõppu ka pildi sellest, milline ta algselt oli.

No comments:

Post a Comment