Sunday, August 1, 2010

MERE KAUBAMAJA














Kindlasti paljud nägid saatest "Sadam otsib meremeest" (ETV) Ristna Looduskesuse rajatud Mere kaubamaja. Kaubamaja on see selles suhtes, et kõik kaubad, mida meri Hiiumaa randadesse on uhunud, on seal osakonniti näitusele üles pandud. Tooterühmad niimoodi ära jaotatud, nagu päris ehtsates kaubamajades. Aga seda sealt saatest näha ei saanud, et seal on veel üks osakond, kus saab isegi midagi osta. See osakond on ka mere teemaline. Müüakse käsitööd, mis on merega seotud. Näiteks kadakapuus esemeid, meremaale, ajupuust tehtud pildiraame, kalavõrgust lambivarje, teokarpidest postkaarte, maalitud rannakive jne. Nende inimeste fantaasia on piiritu, kes sinna oma käsitööd müüki annavad.

Ka mina olen andnud väikese panuse. Tegin paraja portsu mereteemalisi ehteid. Kasutasin merikarbihelmeid (nn. pärlmutterhelmed), teokarbikujulisi klaashelmeid, ehtsaid koralle ja teokarbitükikesi. Lisanditeks julgesin kasutada ka plasthelmeid ja suuremaid seemnehelmeid.







































Need ehted alumiselt piltidelt on juba Mere Kaubamajas uue omaniku leidnud. Ja ka nagisse lisatud ehetest pole enam midagi alles:) http://nagi.ee/photos/juta230/sets/272581/





No comments:

Post a Comment